Preduzeće CE(Centar)KI(Quality)BEO je osnovano pre 16 godina da popuni slobodne prostore izmedju dometa istraživača i projektanata, da bi se investitorima u vodoprivredi, putnoj privredi i komunalnim institucijama pomoglo u svim fazama projektovanja i izgradnje složenih hidotehničkih, saobraćajnih i konstruktivnih objekata i sistema. Preduzeće CEKIBEO je spremno da učestvuje u održavanju i unapređenju složenih hidrotehničkih i saobraćajnih sistema, kao što su kanalisanje kišnih voda i prečišćavanje, uvođenjem novih modela, metoda i postupaka radi zaštite voda i prirode uopšte.

Iskustva osnivača i prvog direktora sabrana su iz celog sveta: Kanade, Slovenije i Srbije, i mnogih afričkih, azijskih, američkih, jugoslovenskih i ruskih projekata, u dužem periodu vremena. Sabrano znanje i iskustvo je uneto u desetinu projekata vodovodnih i kanalizacionih sistema, pre svega, zaštite od velikih voda autoputeva, odvodnjavanja mostova, kanalisanja otpadnih voda u brojnim gradovima: između ostalih su gradovi Požarevac, Lapovo, Kraljevo, Bajina Bašta, Podgorica, Bijeljina, Maribor, Blace, Pukovac, kao i Autoputevi Koridori 10 i 11.

Misija preduzeća je i priprema stručnjaka za infrastrukturne projekte u nadležnim opštinskim komunalnim centrima i javnim preduzećima, jer je oskudica u kadrovima sve veća i razornija po ekonomiju Srbije. Naime, edukacija, obrazovanja i obuka zaposlenih se stiče na razne načine i na mnogim opskurnim mestima, što treba da zabrine sve nadležne i odgovorne u Srbiji.

Na web prezentaciji preduzeća se mogu naći osnovne informacije i nekoliko izabranih iskustava u projektovanju, nadzoru i drugim aktivnostima firme Cekibeo, a izdvajamo karakteristične reference za saobraćajnice i mostove.  Izabrano je nekoliko novijih projekata za prikaz znanja i iskustva preduzeća CEKIBEO iz liste projekata sistema zaštite saobraćajnica i mostova od plavljenja, zahvatanja površinskog toka, prečišćavanja i infiltriranja prečišćenih voda.